ماهی سالمون یکی از مقوی ترین و مفیدترین ماهی می باشد که یکی از اعضای خانواده آزادماهیان است. آزاد ماهیان،چه نوع از ماهی ها هستند؟ ماهیانی که به تخم گذاری در آب شیرین رودخانه ها دارند جزء این ماهی ها محسوب می شوند، آزاد ماهیان پس از زندگی در دریا با اقیانوس برای تخم گذاری برخلاف جهت جریان آن شنا می کنند و به رودخانه باز می گردند تا در آنجا تخمک گذاری کنند و بعد از تخمک گذاری به دریا باز می گردند و این چرخه دوباره تکرار می شود. سه عضو اصلی خانواده آزادماهیان را قزل آلا، ماهی سالمون و ماهی سفید تشکیل می دهند. در این مقاله می خواهیم به معرفی خواص ماهی سالمون بپردازیم تا شما عزیزان با آگاهی بیشتری این ماهی مقوی را در وعده های غذایی خود بگنجانید.

خواص ماهی سالمون
ماهی سالمون سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد که می تواند عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی و علائم افسردگی را کاهش دهد.
- برخورداری از آنتی اکسیدان : گوشت ماهی سالمون به دلیل وجود برخی رنگدانههای کارتنوییدی به این رنگ گرایش یافته است. این رنگدانهها، آنتیاکسیدانهای قوی و فعالی هستند که با ورود به بدن موجب رشد و سلامت سلول و بافتهای بدن شده و با جذب رادیکالهای آزاد مضر که بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی در بدن ایجاد میشوند از تخریب و تکثیر بیش از حد سلول و ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند.
- مصرف این ماهی به خصوص برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان سینه توصیه میشود.
- سرشار از سلنیوم : ماهی سالمون سرشار از مادهای معدنی به نام سلنیوم است. سلنیوم این ماهی از ماهی تن و هرینگ بالاتر بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونتها را کاهش می دهد.
- سرشار از امگا 3 : ماهی سالمون به دلیل داشتن امگا ۳ قابل جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهای مفصلی و روماتیسمی دارد. این اسید چرب ضروری با گشاد کردن عروق خونی و ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون خطر بروزحمله قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش میدهد.
- منبعی قوی از ویتامین D : این ماهی یکی از بهترین منابع غیرلبنی ویتامین D است. میزان ویتامین D آن از دیگر ماهیها بالاتر و به جذب کلسیم و رسوب مواد معدنی به داخل سیستم اسکلتی کمک میکند.
- سرشار از ویتامین B12 : ویتامین B۱۲ آن کمخونی همراه با عوارض عصبی را التیام بخشیده و میزان ید آن که از میگو، گوشت قرمز و مرغ بیشتر است، برای سنتز (تولید) هورمونهای تیروئیدی نافع است.
- کمک به کاهش بیماری های قلبی: مصرف منظم ماهی سالمون به جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند. این مسئله تا حد زیادی بهدلیل توانایی گوشت سالمون در افزایش اسیدهای چرب امگا 3 در خون است. بسیاری از افراد، اسیدهای چرب امگا۶ بالایی در خون خود دارند و درمقابل مقدار اسیدهای چرب امگا۳ در خونشان پایین است.
- کمک به کنترل وزن: مصرف منظم ماهی سالمون به شما کمک میکند تا وزن خود را کاهش دهید و کاهش وزن ایجادشده را حفظ کنید. ماهی سالمون نیز مانند سایر مواد غذایی پروتئینی، به تنظیم ترشح هورمونهای کنترلکنندهی اشتها و ایجادکنندهی احساس سیری، کمک میکند. بهعلاوه، پس از مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند ماهی سالمون، سرعت سوختوساز بدن بیش از زمانی که مواد غذایی دیگری را مصرف میکنید، افزایش مییابد.
